Groningen Sport Revalidatie

Klaver Jan Middelweerd

Klaver Jan Middelweerd: sportfysiotherapeut, sportleraar, IJshockeytrainer, performance trainer en FMS instructeur. Hij is een expert op het gebied van sport training en sportgezondheid.

Opleiding:

- MBO wolvega

- High school USA

- CIOS heerenveen

- Opleiding fysiotherapie Hanze hogeschool

Cursus:

- SOROF knie clinic 2009

- De fysiotherapeut/oefentherapeut in Beweegkuur (diabetes)

- Combi Functional Movement Screen 1 en FMS 2 advanced corrective exercises 2011

- NPI onderbeen, enkel en voetklachten: a state of the art 2014

- NPI snijzaaldag onderbeen, enkel en voet 2014

- NPI praktijk lagerug, heup en knie 2014

- Specialisatie Rehaboom 2015

- Training ultimateinstability level 1 2017

- Basiscursus schouder onderzoek en revalidatie bij de bovenhandse sporter (Fysiolinks 2021)

Congres/symposia:

- 1ste nationale voetbal symposium, voetballen als vertrek punt 2009

- UMCG sport medicine symposium in 2010, 2011, 2012, 2013

- Elann voorste kruisbandreconstructie “state of the art”

- Symposium Paterswolde 2011 “orthopeadics and sports”

- Symposium Paterswolde 2013 “the unstable shoulder revisited”

- Symposium sportnoord knie

- Symposium sportnoord schouder

- SMA noord mini symposium (sportgerelateerde klachten bij de jeugd)

- Lezing "krijg grip op het mediaal tibiaal stress syndroom"

- Lezing Frozen Shoulder

- CME-online "Get a grip on the hip: heupklachten bij (jong)volwassenen

- Lezing Rondje Elleboog

- Physitrack level 1 & 2 2020

- Online Mick Hughes - ACL workshop (Denkfysio 2020)

- Online DAPPER evenement over "behandeling bij achillespeesrupturen" (2021)

- Patella problematiek en behandelmogelijkheden (Orthoparc 2021)

- Een nieuwe knie of heup in één dag, is dit de toekomst? (Orthoparc 2021)

- Online basis cursus schouderklachten (Fysiolinks 2021)

Werk ervaring werk / stage

- Fysiotherapeut Wilhelmina ziekenhuis Assen, orthopedie

- Verzorger internationale jeugd tennis toernooi Haren.

- Verzorger ITF World Tennis Tour Haren

- Screening Eredivise spelers GSBC AMOR badminton

- Stage Bergman clinic / Medicort Naarden

- Stage Stel orthopedie, Vries / Tynaarloo

- Stage SMA Noord Groningen

- Stage orthopedie Martiniziekenhuis

- Stage physician assistant UMCG, orthopedie

Sport:

- Ijshockey speler/ trainer: GIJS/Heerenveen/USA
- Tennis TSH
- Voetbal jeugd FC Wolvega
- Judo & Jiujitsu

Review patiënten:

Ik voel me er op mijn gemak en heb het gevoel echt vooruitgang te maken. Daarnaast werd mijn klacht begrepen en werd er in overleg een behandeling bedacht

Ik ben 3 jaar geleden hier geweest en door een val in dec. 2016 mijn knie gebroken en voor revalidatie naar dezelfde fysiotherapeut omdat ik heel vriendelijk en aandachtig ontvangen ben. En hierdoor weer veel beter loop en activiteiten heb ondernomen. Dus zeer goed!!

Goede begeleiding van de revalidatie van de kruisband herstel operatie.

Door de behandeling heb ik weer controle gekregen over de spieren die je nodig hebt om weer goed te kunnen lopen. Mijn been was door de fractuur en de slechte behandeling in het ziekenhuis ernstig ontzet. Uiteindelijk heb ik een kunstheup gekregen. Dankzij de begeleiding kon ik ondanks 2 jaar slechte beweging toch snel weer 'gewoon lopen'.

Niets dan lof voor het geduld en de deskundigheid waarin hij mij heeft begeleid in mijn revalidatie van een akelige achillespeesblessure. Onder zijn begeleiding ben ik stapje voor stapje (letterlijk en figuurlijk) sterker geworden en is het vertrouwen ook teruggekeerd.

Klaver-Jan heeft mij geweldig geholpen met het revalideren van een voorste kruisband-reconstructie. Met professioneel advies en opbouwende kritiek heeft hij mij ontzettend weten te motiveren om zo snel mogelijk te kunnen revalideren. Klaver-Jan kan goed luisteren en is bereid om je op een persoonlijke manier zo goed mogelijk te helpen. Een aanrader voor ieder die fysiotherapie nodig heeft!

Voor verschillende blessures (voorste kruisband reconstructie en schouder luxaties) onder behandeling bij Klaver-Jan geweest. Hij heeft een prettige, rustige en grondige manier van werken, met veel oog voor detail. Hij stimuleert je om oefeningen op de juiste manier uit de voeren door gerichte aanwijzingen te geven. Dit zorgt iedere keer weer voor een effectieve behandeling. Klaver-Jan kijkt niet alleen naar de lokale klachten, maar geeft gedurende de revalidatieperiode ook veel aandacht aan het verbeteren van je algemene fysieke fitheid (bijvoorbeeld het verbeteren van core stability).

Hurted my knee in ice-hockey. Started physiotherapy with Klaver on the 6th feb with the state of not being able to walk normally. I had lost hope too and was sad of not being able to do sports. Klaver made careful examination, hurting me more than any docs before but I was happy cos I felt that I´m in profs hands now. We made a plan of 2 visits/week for two months, but Klaver said that in the middle I can decide If I want to reduce it to half cos I was paying the therapy myself. I felt this is the clinic where they dont want to suck all the money only but really care about the customers. Klaver listens, encourages, motivates but is straightforward in plans. He really made me walk again normally and blew hope and life back to me!

Ik brak mijn pink bij MMA en dr Middelweerd hielp me perfect bij het revalideren als ik nog een keer iets heb ga ik sowieso weer Middelweerd op bellen want ik vind dat hij uitstekend werk levert

Na een voorste kruisband operatie terecht gekomen bij groningen sport revalidatie. Acht maand lang elke week goed behandeld. Dhr. Middelweerd heeft altijd veel aandacht voor zijn patient en luisterd goed. Hij past zijn behandeling aan naar het tempo van de patient. Ik kan nu weer volledig mijn knie belasten en voetbal weer met veel plezier dankzij dhr. Middelweerd.

Ik heb een kruisbandreconstructie gehad aan mijn rechterknie en heb mijn revalidatie gedaan bij Groningen Sport Revalidatie. Mijn fysiotherapeut was Klaver-Jan Middelweerd. Ik had een zware blessure en moest lang revalideren. Dit heb ik 9 maanden lang gedaan met veel plezier en een goed gevoel. 9 maanden later kan ik weer voetballen en word ik nergers meer inbeperkt.

Zeer goede, professionele fysiotherapeut met veel kennis en kunde. Hij zorgt voor een goede balans tussen belasten en rust wat zorgt voor een goede revalidatie. Klaver Jan is betrokken bij zijn patienten, sluit aan bij diens klachten en tempo waardoor een prettige samenwerking mogelijk is. Door zijn enthousiasme, positieve houding en professionele kennis ben ik zeer blij met het verloop van mijn revalidatie.

Behandelingen als zeer prettig ervaren. Makkelijk om een afspraak te maken. ivm sportblesure is het prettig dat de fysiotherapeut ook zelf sporter is.

Klaver-Jan heeft zijn behandeling aangepast op het operatieverslag van de chirurg. Klaver-Jan heeft dus de juiste behandeling toegepast op mijn klachten.

Klaver-Jan is een kundig fysiotherapeut, hij zorgt voor een goed herstel dat past bij de patiënt. Zo wordt er goed rekening gehouden met het dagelijks leven van de patiënt en hij geeft duidelijke informatie.

Goede, rustige begeleiding met veel afwisseling in de oefeningen. Ook veel hulp bij de contacten met de specialist en overige klachten. Zorgt ervoor dat ik niet teveel en niet te weinig oefeningen deed.

Goede behandeling na ernstige botbreuk. Intensiteit op de goede manier opgebouwd, kijkend naar de belasting die mogelijk was en hoe het per week/dag aanvoelde. Heldere communicatie in het revalidatieproces en dhr Middelweerd is daarbij prettig en ontspannen in de omgang.

toen ik m'n achillespees afscheurde dacht ik dat ik het hele seizoen niet meer mocht basketballen. ik wist dat er op school een fysio was dus heb ik me daar zo snel mogelijk aangemeld. ik kon dus bij Klaver - Jan terecht, hij luistert goed naar je probleem en laat je niet meer doen dan jij aangeeft dus dat is wel fijn. hij vertelde me dat ik ongeveer 6 maanden eruit zou zijn en dat was ook precies zo. ik vond het een leuke beleving om er te zijn en ben heel blij dat ik bij klaver - jan terecht kon.

Terzake Kundig, Rustig, Goede aanpak

Ik heb de heer Middelweerd als een zeer goede fysiotherapeut ervaren. Hij richtte zijn behandeling van mijn gebroken enkel op mijn eigen doelen en wensen waardoor we samen tot een snel herstel zijn gekomen.

Ben behandeld na een schouderoperatie. Voordat ik hier terecht kwam, ben ik bij veel andere fysiotherapeuten geweest. Door de rust, een goed luisterend oor en extra verdieping in mijn schouderblessure, vond ik het prettig om hier te komen. Het heeft veel moeite en tijd gekost, maar uiteindelijk ben ik hier een heel stuk verder gekomen in mijn revalidatie. Deze fysiotherapeut weet wat goed voor je is en zorgt ervoor dat je stapje voor stapje weer meer dingen kunt doen.

Hij is een goede fysiotherapeut, luistert goed naar je en gaat ook altijd in op vragen. Altijd rustig en er hangt een goede sfeer.

Klaver-Jan is een vriendelijke, kundige fysiotherapeut. Vooral het feit dat hij voor de behandeling een goed gesprek aangaat en luistert naar de 'klanten' heb ik erg gewaardeerd. Er wordt vantevoren een plan opgesteld waarbinnen je de gehele revalidatie werkt. Aangezien dit plan persoonlijk is maakt het dat je precies doet wat voor JOU het beste is. Klaver-Jan Daarnaast weet Klaver-Jan oefeningen goed te combineren met een (rustige) opbouw van sport activiteiten, dit maakt dat je resultaat ziet en dat motiveert je nog meer om aan de slag te gaan.

Klaver Jan is een top fysiotherapeut!! Hij geeft je goede begeleiding en straalt rust uit. Ook de afspraken die je maakt worden volledig op je dagplanning afgestemd, dat vond ik echt super. Ook geeft hij je hele goede ondersteunende informatie m.b.t je blessure. Ik heb bij meerdere fysiotherapeuten gelopen maar vond deze bij uitstek de beste!!

Ik had een nieuwe voorste kruisband gekregen. Ik wou weer graag kunnen basketballen. De behandeling was heel goed en gericht op mijn hulpvraag. Ook had de therapeut goede achtergrond kennis en informatie.

Tijdens tennis een achillesruptuur opgelopen. Door mijn verzekeringsadviseurs doorverwezen naar Klaver-Jan. Vanwege de ernst van de blessure kon ik de volgende dag al terecht en werd vervolgens direct doorverwezen naar het ziekenhuis. Snelle diagnose en opvolging.

Naar mijn idee een erg goede fysiotherapeut die met name veel rust uitstraalt. Bij hem voel je je op je gemak en hij neemt tijd voor jou als patient. Na mijn voorste kruisband reconstructie veroorzaakt door voetbal heb ik bij de heer Middelweerd gerevalideerd. Nu kan ik weer sporten en heb ik weer vertrouwen in mijn knie. Dit mede door de oefeningen aan te passen aan de sport die ik beoefen. Verder heb ik veel informatie ontvangen over het revalidatieproces.

Een goede fysiotherapeut, voelt je gauw op je gemak bij hem. Bouwt rustig op en laat je de tijd nemen voor dingen.

Groningen Sportrevalidatie / Sportfysiotherapie praktijk