Groningen Sport Revalidatie

Enkel

Groningen Sport Revalidatie specialist in enkelletsel

Gezien onze samenwerking met de opleiding Sport & Bewegen, Alfa College en de verschillende Regionaal Talent Centra (volleybal, tennis, atletiek) behandelen we zeer vaak enkelletsel.
Tijdens de behandeling maken we gebruik van ice, Medical tape en gerichte coördinatie en stabiliteitstraining.
Als fysiotherapeut zijn de gericht bezig met het normaliseren van het looppatroon na een enkeldistorsie.
Met behulp van de speedfootladder gaan we de enkel weer specifiek belasten voor een optimale belastbaarheid. Voetenwerk oefeningen waarbij een co-contractie (samenwerking tussen de spieren rondom het enkelgewricht) wordt gevraagd geven een beter en langdurig resultaat en een sterk verminderde kans op nieuw letsel.

"Vier weken had Roelof maar om me klaar te stomen voor mijn volgende marathon. In 2019 loop ik iedere maand een marathon in een andere provincie en in Limburg was ik halverwege door mijn enkel gegaan. Wel uitgelopen, maar na afloop een enorm dikke enkel. Daar gaat mijn #12marathon-uitdaging, dacht ik. Mijn vriendin, zelf fysiotherapeut, adviseerde Roelof. Verrekte enkelbanden, zag hij. Met twee consulten per week en een uitgekiend trainingsprogramma kreeg hij mijn enkel weer redelijk op orde. Goed genoeg om het verantwoord te proberen. In Overijssel liep ik (met brace, dat wel) een prima marathon - sneller dan in Limburg. En inmiddels heb nog 5 marathons achter de rug. Dat had ik niet durven dromen. Roelof is zeer kundig, weet exact wat hij doet, is rustig en realistisch en weet precies waar de grens ligt tussen revaliderend belasten en overbelasten. Dankjewel, Roelof!"

Groningen Sportrevalidatie / Sportfysiotherapie praktijk