Groningen Sport Revalidatie

Achillespees ruptuur, Vacoped behandeling

Een gescheurde achillespees kan je revalideren zonder operatie.

Tegenwoordig wordt de achillespeesruptuur zonder operatie behandeld. Met behulp van de Vacoped wordt de achillespees in een vroeg stadium gecontroleerd en gedeeltelijk belast.
De Vacoped is dynamisch instelbaar in enkelhoek, waardoor het functioneel een van de meest adequate hulpmiddelen is voor herstel van een achillespeesruptuur.
Er is een duidelijke trend dat de achillespees scheuring steeds minder wordt geopereerd. Onderzoek dat peesoperaties vergelijkt met actieve revalidatie met een brace stelt amper nog verschil vast. Bovendien loop je na een operatie risico op complicaties.

Door snelle belasting van de pees wordt de achilles pees weer gestimuleerd om te herstellen. Het herstel verloopt sneller en is beter dan de standaard behandeling.
Het Martini ziekenhuis gebruikt nu voornamelijk de Vacoped behandeling en opereert steeds minder.

Al 20 jaar behandelen wij achillespees rupturen met een stapgsgewijze opbouw in beweeglijkheid, kracht, coordinatie en stabiliteit. Met name de Vacoped behandeling zorgt ervoor dat de patient veel eerder kan beginnen met gerichte belasting en minder klachten ervaart van stijfheid van de enkel.
Wij zorgen voor een opbouw richting sportbeoefening en begeleiden u daarbij.

Overzicht

Symptomen

Diagnose

Behandeling

Preventie/Tips

Groningen Sportrevalidatie / Sportfysiotherapie praktijk