Romp stabiliteit / Core-stability trainen!?

Gepubliceerd op zo 05 nov 2017 16:05:03 CET

Aquabag training.
Sinds 1,5 jaar werken wij met aquabags om de romp spieren te trainen en een verbeterde core-stability te krijgen. Werken met aquabags is vele malen effectiever dan de statische manier van trainen zoals de plank.
Door de dynamische werking van het water onstaat er een constante verandering vanuit de omgeving en wordt het lichaam iedere keer weer verrast.
De hoge variatie en complexiteit van de oefeningen zorgen voor een optimaal effectief gedrag van het lichaam om maximaal te moeten stabiliseren!

Door het goed en tegelijk aanspannen van de spieren van de romp - o.a. buik, rug, bil en beenspieren- verkrijgen we verhoogde stabiliteit.
Kracht en snelheid kan op deze manier razendsnel van voet naar pols worden getransporteerd en omgekeerd, met een stabiele romp! Door de werking van het water leert het lichaam om constant om te moeten gaan met veranderingen.
Onze test gegevens wijzen uit dat onze sporters effectiever en gemakkelijker kunnen anticiperen op onverwachte bewegingen.
Het geeft Groningen Sport Revalidatie de mogelijkheid om een hoger eind nivo van revalidatie te halen. De sporters hebben daardoor ook minder kans op hernieuwd letsel.

Groningen Sportrevalidatie / Sportfysiotherapie praktijk