Groningen Sport Revalidatie

Onbegrepen knie klachten (N. Infrapatellaris)

Zenuwletsel rondom de knie wordt zeer vaak over het hoofd gezien, tenzij je weet hoe je de knie moet onderzoeken. Wij hebben nu al meer dan 60 gevallen juist kunnen diagnosticeren en kunnen verwijzen naar een plastisch chirurg.
In zeer veel gevallen ben je na de juiste diagnose en behandeling van je pijn klachten af.

"Ik ben naar heel veel andere fysiotherapeuten geweest, en niet één wist dat ik dit had wat ik nu heb, iedereen dacht wat anders.
Hij wist het meteen en hielp mij hier meteen mee."

overzicht

We zien regelmatig meisjes en vrouwen die lange tijd klachten hebben aan de binnenzijde van de knie. Vaak ligt er geen trauma te grondslag aan de klachten en is er een ongestoorde functie.
Vroeger werden bij meisjes deze klachten aangeduid als een young girl's knee. Een knie die klachten geeft bij een opgroeiende puber. Vaak werd er dan rust voorgeschreven. Tegenwoordig is er meer bekend en is er duidelijker een diagnose te stellen.

Symptomen

Vaak pijn aan de binnenzijde van het bovenbeen doorlopend tot over de knie en soms wel eindigend op het scheenbeen.
Een uitstralende pijn die niet direct inspanningsgebonden is gerelateerd. Vaak is er ook geen trauma geweest. Er zijn periodes dat er ook klachtenvrij kan worden gesport. In rust kunnen de klachten heviger zijn, s'nachts kan men wakker worden van de pijn. Liggen met de knieen op elkaar wordt als vervelend ervaren.
Er is geen zwelling of functieverlies van de knie. Hoesten niezen en persen geven geen klachten.

Onderzoek

Ons onderzoek richt zich vooral op het uitsluiten van ander letsel in de knieregio.

Normaal is er geen zwelling, roodheid of zijn er ontstekingsfactoren.
Kapselbandapparaat is intact. Functieongestoord en kracht normaal. Mogelijk is de sensibiliteit li / re anders. En is er een duidelijk diffuus beeld van pijn aan de binnenzijde van de knie.

Uiteindelijk testen we de N.Infrapatellaris, de test is positief bij de herkenbare pijn die we opwekken aan de binnenzijde van de knie.

Bij een positieve test verwijzen we door naar een sportarts, die op dit gebied veel ervaring heeft.


 

Behandeling

Verwijzing naar een sportarts / plastisch chirurg met veel ervaring op dit gebied.

Tips / preventie

Groningen Sportrevalidatie / Sportfysiotherapie praktijk